Oxigenare hiperbara pentru sport

 

Oxigenarea hiperbara ajuta sportivii profesionisti si amatori sa fie pregatiti pentru orice competitie/antrenament. In cazul aplicatiilor menite sa creasca randamentul sportivilor, este foarte importanta alegerea perioadei optime pentru efectuarea oxigenarii hiperbare. O astfel de procedura, echivaleaza cu o alergare de cca. 20 de kilometri. Timpul optim intre terminarea oxigenarii hiperbare si competitie este de aproximativ 10 zile.

Cea mai mare problema a unui sportiv, si mai ales daca vorbim de unul de performanta, este pierderea participarii la competitii. Cel mai adesea sportivii ignora accidentele minore provocandu-si probleme de sanatate iremediabile. Din aceste motive, cei mai multi sportivi au ales terapia cu Oxigen Hiperbar pentru o recuperare rapida, fara sechele, cat si tratamente de intretinere pentru imbunatatirea conditiei fizice.

In cazul traumatismelor si fracturilor, oxigenarea rapida si masiva a tesutului lezat are o importanta majora in recuperarea rapida post-traumatica. Studiile efectuate arata ca fracturile tratate cu OHB (oxigenare hiperbara) se recupereaza de cinci ori mai repede. Pentru rupturile ligamentare, integrarea oxigenarii hiperbare duce la scurtarea timpului de recuperare (de exemplu recuperarea in cazul unui ligament incrucisat se reduce de la 6 luni la 3 luni).

 

Indicatii

• Lezuni musculare
• Entorse
• Afectiuni ale ligamentelor incrucisate
• Fracturi

 

Cum poate ajuta Oxigenarea Hiperbara recuperarea rapida a sportivilor ? 

 

 Oxigenarea hiperbara ajuta sportivii sa revina rapid in joc .

Oxigenarea hiperbara satureaza plasma si hemoglobina cu oxigen. Celulele rosii, devin mai maleabile si isi maresc capacitatea de a penetra vasele obstruate . Oxigenul poate ajunge la locul respectiv astfel incat celulele sa se poata vindeca , iar organismul sa se poata apara. Timpul de recuperare este redus semnificativ. Mediul presurizat al camerei favorizeaza retragerea edemului si creste presiunea sangelui in zonele afectate.

 

Cum mareste oxigenarea hiperbara rezistenta si elimina oboseala?

 

 Oxigenarea hiperbara satureaza organismul cu oxigen, dandu-i oxigenul necesar in producerea ATP ,(ATP – Adenosine TriPhosphate) pentru energie si elimina acidul lactic, ce cauzeaza oboseala. Nivelul ridicat de oxigen, ajuta atletii sa-si mareasca performantele si sa se recupereze mai rapid in urma exercitiilor. In plus, imbunatateste functiile creierului, marind abilitatea atletului de a lua decizii in fractiuni de secunda, decizii ce ar face diferenta in rezultatul competitiei.

Oxigenul este esential tuturor atletilor pentru ca faciliteaza producerea glicogenului, una din principale surse de energie a muschilor.

 

 

Experimentati beneficiile tratamentului cu oxigen hiperbar pentru sportivi la Oxibeauty!